Ριζότο με Blueberries - Blueberries - Serres

Go to content

Main menu:

Ριζότο με Blueberries

Συνταγές


Τι χρειαζόμαστε:

  • 450g ρύζι για ριζότο (Arborio)

  • 200g Blueberries

  • 50g φρέσκο βούτυρο

  • 1 ξερό κρεμμύδι

  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί

  • 5 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

  • 1.3 του λίτρου ζωμό χορταρικών.

  • 1 κ.σ. ελαιολαδο


Πως το κάνουμε:

     Βάλτε σε ένα τηγάνι το μισό βούτυρο και 1 κ.σ ελαιολαδο, προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και αφήστε τες να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να τοσταρισθεί για 3-4 λεπτά.
Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμισθεί.
Προσθέστε λίγο-λίγο τον ζωμό των χορταρικών και μαγειρέψτε για τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού σας.
Αλατοπιπερώνετε.
Όταν πλέον το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο, τα Blueberries και το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, ανακατεύοντας σε σβηστό μάτι για 2-3 λεπτά.
Σερβίρετε το ριζότο ζεστό.

 
Back to content | Back to main menu